AktualityDomácí výrobaRecepty

Banánové lívance

Také už se vám stalo, že jste koupili banány, nesnědli jste je včas, a tak začaly hnědnout a nikdo je už nechtěl?
Mně ano. Mnohokrát.
Proto jsem se odhodlala vyzkoušet banánové lívance.
Příprava je snadná. Jedinou podmínkou je vlastnit mixér nebo takový ten přístroj na dělání smoothie.

Ingredience:

(na 12 lívanců)

  • 2 banány (cca 215g)
  • 1 vejce
  • 50ml mléka
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 100g ovesných vloček
  • 1 lžička mleté skořice (není potřeba)

Začněte tím, že si v mixéru rozmixujete vločky. Já to zkoušela v přístroji na smoothie a šlo to samo.
Ovšem pokud budete chtít použít tyčový mixér, dejte si pozor, abyste pořádně zakryli otvor nádoby, ve které budete mixovat. Mně se nakonec osvědčil ubrousek nebo potravinová folie. Bez toho mi spousta vloček vyskákala ven.
Když máte vločky rozdrcené až jakoby na mouku, smíchejte je v misce s práškem do pečiva.

V mixéru nyní rozmašírujte banány.
Banánovou kaši smíchejte v misce s vejcem a mlékem a nakonec přidejte i skořici a rozdrcené vločky s práškem do pečiva.
Směs nechte chvíli odstát (5-10 minut) a smažte postupně z obou stran na rozpálené pánvi buď na sucho, na másle nebo jako já na troše olivového oleje.
No, a máte hotovo. Jsou dobré s čerstvým ovocem (např. strouhané jablko se skořicí), s marmeládou, nebo tvarohem…
Dobrou chuť.

CzechEnglishFilipinoSpanish
%d bloggers like this:

Tyto stránky používají cookies. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Pro pokračování prohlížení stránek prosím klikněte na tlačítko "Přijímám". více informací

Cookies jsou drobné textové soubory ukládané do vašeho počítače. Ukládá je internetový prohlížeč na žádost jednotlivých webových stránek, které si prohlížíte. Webové stránky si mohou zpětně vyžádat obsah souboru. Podle něj poznají, které stránky jste dříve navštívili, jestli máte něco v košíku nebo jestli jste přihlášeni. Cookies jsou nutné pro správné fungování většiny stránek na internetu.

Zavřít