MakroKlid - recept - banánovo-jablečný koláč
AktualityDomácí výrobaRecepty

Banánovo-jablečný koláč


Dlouho jsem nepekla žádnou dobrotu, tak jsem se rozhodla upéct bábovku.
Tohle rozhodnutí jsem ale trochu pozměnila, abych upekla něco aspoň trochu zdravějšího.
Nevím, jestli se nápad na zdravý koláč úplně povedl, ale byla to veliká dobrota, tak se s vámi o postup podělím.

Ingredience:

  • 2 hodně zralé banány
  • 3 jablka
  • 0,75 hrnku polohrubé mouky
  • 0,75 hrnku rozsekaných ovesných vloček (můžete naházet celé do mixéru, a máte to)
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 lžička kakaa (ne Granko)
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • špetka soli
  • 2 vejce
  • 1/2 hrnku rostlinného oleje (ideálně můžete použít třeba avokádový, kokosový…)
  • 1/2 hrnku medu (nebo cukru)

Troubu si rozehřejeme na 170°C.
Banány si v míse rozmačkáme na kaši, a postupně přidáváme další ingredience. Dvě jablka přidáme do směsi na hrubo nastrouhaná. A vše pořádně promícháme.
Poslední jablko si na později nakrájíme na plátky.

Dortovou formu nebo pekáček si vymažeme olejem a vysypeme moukou nebo strouhankou. Pak pomalu vlijeme směs na koláč a dáme do vyhřáté trouby péct při 170°C.
Zhruba po 10 minutách poklademe na koláč na plátky nakrájené jablko.
Dál pečeme zhruba 30 minut (než se nám přestane těsto lepit na špejli…).
No a pak už si užíváme tuhle bezva dobrotu.

CzechEnglishFilipinoSpanish
%d bloggers like this:

Tyto stránky používají cookies. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Pro pokračování prohlížení stránek prosím klikněte na tlačítko "Přijímám". více informací

Cookies jsou drobné textové soubory ukládané do vašeho počítače. Ukládá je internetový prohlížeč na žádost jednotlivých webových stránek, které si prohlížíte. Webové stránky si mohou zpětně vyžádat obsah souboru. Podle něj poznají, které stránky jste dříve navštívili, jestli máte něco v košíku nebo jestli jste přihlášeni. Cookies jsou nutné pro správné fungování většiny stránek na internetu.

Zavřít