Pokud máte rádi pálivá jídla, tenhle recept prostě musíte znát.
Výsledý olej vlastně není ani tak olej, jako prostě směs česneku, chilli a oleje, a musím zcela zodpovědně říct, že je to vážně síla.
Ingredience:
- 3 hlavičky česneku
- 300g čerstvých chilli papriček
- 2dcl rostlinného oleje
Očistíme si stroužky česneku, vsypeme je do mixéru, a přidáme trochu oleje (tak třeba dvě lžíce) ať nám to pěkně klouže. Česnek rozmixujeme téměř na kaši.
V menším hrnci si dáme rozpálit olej.
Chilli papričky zbavíme stopek, a hezky pěkně jako česnek je s trochou oleje a samozřejmě i se semínky rozmixujeme.
Ve chvíli, kdy se nám už olej pěkně vaří, nakydáme do něj rozmixovaný česnek a pořádně zamícháme.
Česnek takto smažíme na mírném plameni za stálého míchání do zlatova.
Pozor, česnek nám nesmí zhnědnout, a počítejte s tím, že se vám bude chtít přichytávat na dně. I proto to stálé míchání.
Když máme česnek zlatavý, vyndáme ho třeba lžičkou z oleje.
Do stejného oleje nyní vsypeme rozmixované chilli. Chilli také smažíme do zlatova. Červené papričky samozřejmě nikdy zlaté nebudou, ale hezky to poznáte na zmiňovaných semínkách.
Když je chilli řádně smažené, přisypeme zpět smažený česnek, a vypneme sporák. Celou směs pořádně promícháme, a přemístíme do uzaviratelné lahvičky.
Až budete chtít směs ochutnat nebo si ji budete chtít přidat do omáčky, polévky, rýže, vajíček… postupujte postupně, ať vám nehoří dutina ústní.