MakroKlid - recept - čočkový nářez
AktualityDomácí výrobaRecepty

Čočkový nářez

Učím se jíst víc luštěnin a moc jsem si oblíbila čočku, kterou před vařením nemusíme namáčet.
Když mám hlad, vždy je po ruce, a vždy je hned hotová.
Jednoho dne jsem se rozhodla nakombinovat hned tři báječné druhy čočky,
z čehož vznikl výtečný čočkový nářez.

 

Ingredience:

  • 500 g mletého masa
  • 80 g červené čočky
  • 80 g zelené čočky
  • 80 g černé čočky
  • 1/4 – 1/2 litru vody
  • 140 g rajčatového protlaku
  • 3 stroužky česneku
  • 100 g mrkve
  • 70 g petržele
  • 2 vrchovaté lžíce kari pasty (já měla žlutou)
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička skořice
  • sůl
  • olej na smažení (pokud maso nepustí dost)

Na pánvi osmahneme mleté maso, ke kterému přidáme nakrájenou mrkev a kořenovou petržel.
K tomu přidáme kari pastu, kterou taky necháme osmahnout.
Pak vše promícháme a přisypeme skořici a kurkumu.
Do toho všeho hned vhodíme všechny druhy čočky, a zalijeme horkou vodou tak, aby bylo vše ponořené, ale aby to zároveň neplavalo.
Za občasného promíchání vaříme 20 minut, během kterých v případě potřeby můžeme ještě přidat vodu.
Teď ještě přidáme rajčatový protlak a rozmačkaný česnek, promícháme, a vaříme ještě tak 10 – 15 minut.
Podáváme s chlebem, rýží, brambory, vínem, quinoou, bramboráčky, ničím…

Tyto stránky používají cookies. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Pro pokračování prohlížení stránek prosím klikněte na tlačítko "Přijímám". více informací

Cookies jsou drobné textové soubory ukládané do vašeho počítače. Ukládá je internetový prohlížeč na žádost jednotlivých webových stránek, které si prohlížíte. Webové stránky si mohou zpětně vyžádat obsah souboru. Podle něj poznají, které stránky jste dříve navštívili, jestli máte něco v košíku nebo jestli jste přihlášeni. Cookies jsou nutné pro správné fungování většiny stránek na internetu.

Zavřít