Učím se jíst víc luštěnin a moc jsem si oblíbila čočku, kterou před vařením nemusíme namáčet.
Když mám hlad, vždy je po ruce, a vždy je hned hotová.
Jednoho dne jsem se rozhodla nakombinovat hned tři báječné druhy čočky,
z čehož vznikl výtečný čočkový nářez.
Ingredience:
- 500 g mletého masa
- 80 g červené čočky
- 80 g zelené čočky
- 80 g černé čočky
- 1/4 – 1/2 litru vody
- 140 g rajčatového protlaku
- 3 stroužky česneku
- 100 g mrkve
- 70 g petržele
- 2 vrchovaté lžíce kari pasty (já měla žlutou)
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička skořice
- sůl
- olej na smažení (pokud maso nepustí dost)
Na pánvi osmahneme mleté maso, ke kterému přidáme nakrájenou mrkev a kořenovou petržel.
K tomu přidáme kari pastu, kterou taky necháme osmahnout.
Pak vše promícháme a přisypeme skořici a kurkumu.
Do toho všeho hned vhodíme všechny druhy čočky, a zalijeme horkou vodou tak, aby bylo vše ponořené, ale aby to zároveň neplavalo.
Za občasného promíchání vaříme 20 minut, během kterých v případě potřeby můžeme ještě přidat vodu.
Teď ještě přidáme rajčatový protlak a rozmačkaný česnek, promícháme, a vaříme ještě tak 10 – 15 minut.
Podáváme s chlebem, rýží, brambory, vínem, quinoou, bramboráčky, ničím…