MakroKlid - recept - makrelové rizoto s pomerančem
AktualityDomácí výrobaRecepty

Makrelové rizoto s pomerančem

Prý máme jíst více rybího masa.
Já na to jdu od tuňáka z konzervy, přes makrelu…
A tak vzniklo makrelové rizoto s pomerančem. Překvapivě dobré.
 

Ingredience:

  • 1 uzená makrela (cca 240 g)
  • 650 ml vody
  • 80 g rýže (hnědé)
  • 80 g červené čočky
  • 100 g mrkve
  • 100 g hrášku (mraženého)
  • 100 ml šťávy z pomeranče
  • sůl, pepř

Do pánve si hodíme rýži a červenou čočku, zalijeme 500 ml vody, a necháme vařit.
Očistíme mrkev, nakrájíme ji na kousky, a přihodíme k rýži s čočkou. Směs okořeníme.
Teď se vrhneme na rybu.

Makrele odfikneme hlavu a ocas, a podélně (jakože od hlavy k patě) ji rozevřeme.
Jedním snadným pohybem opatrně odendáme páteř i s kůstkami. Pokud nevyndáme s páteří všechny kůstky, nehroutíme se.
Maso teď snadno odloupneme od kůže, a prsty ho natrháme na menší kousky.
Při této akci snadno nahmatáme případné zbylé kůstky, které vyhodíme, a máme maso čisté.

Zatímco jsme se patlali s rybou, uvařila se nám směs v pánvi.
Pokud nám směs vycucala hodně vody, můžeme přilít zbylých 150 ml vody.
Teď do směsi přidáme hrášek a natrhané kousky ryby.
Přilijeme šťávu z pomeranče, promícháme a případně dosolíme.
Necháme ještě chvilku povařit a dlabeme výborné makrelové rizoto.

Tyto stránky používají cookies. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Pro pokračování prohlížení stránek prosím klikněte na tlačítko "Přijímám". více informací

Cookies jsou drobné textové soubory ukládané do vašeho počítače. Ukládá je internetový prohlížeč na žádost jednotlivých webových stránek, které si prohlížíte. Webové stránky si mohou zpětně vyžádat obsah souboru. Podle něj poznají, které stránky jste dříve navštívili, jestli máte něco v košíku nebo jestli jste přihlášeni. Cookies jsou nutné pro správné fungování většiny stránek na internetu.

Zavřít