Pokud to ještě nevíte, miluju jednoduché recepty. Proto se zrodily pečené masové koule se zeleninou.
Je to snadné a rychlé na přípravu, a výsledek rozhodně stojí za to.
Ingredience:
- 500 g mletého masa
- 3 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 vrchovatá lžíce krupičky
- sůl, pepř
- 2 petržele
- 2 bílé papriky
- 2 rajčata
- 2 rajčatové protlaky
- cca 200 – 300 ml vody
- sůl, pepř
Troubu si dáme předehřát na 200°C a začneme připravovat masové koule.
Cibule nakrájíme na maličké kostičky, stroužky česneku propasírujeme (utřeme), a oboje smícháme s mletým masem.
Směs osolíme, opepříme, a přidáme trochu krupičky.
Nyní tvarujeme koule o průměru 3 – 4 cm, a klademe je do pekáčku s vyšším okrajem. (pekáček nemusíme vymazávat tukem)
Když máme naskládáno, vložíme pekáček s koulemi do trouby, a vrhneme se na přípravu další zeleniny.
Petržel očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Stejně nakrájíme i papriky a rajčata.
Zhruba po 20 minutách, co se masové koule pečou, je vyndáme z trouby, přihodíme nakrájenou zeleninu, a celou směs osolíme a opepříme.
Pokud nám zelenina nepustila moc vody, přilijeme zhruba 1 deci vody.
Po dalších 15 – 20 minutách přidáme rajčatové protlaky a podle potřeby trochu vody. Vše v pekáčku pořádně promícháme.
Po dalších 15 – 20 minutách máme masové koule se zeleninou hotové, nandaváme a baštíme třeba s rýží.