MakroKlid - navod - mrkvovy kolac
AktualityDomácí výrobaRecepty

mrkvový koláč

V poslední době mám často chuť na sladké, a tak dlouho jsem dumala co si dát ke kávě, aniž bych si pak říkala, že jsem čuňátko.
Tak přicházím s tímto receptem na mrkvový koláč.
Výsledek byl ještě lepší než jsem čekala.

Ingredience:

  • 350g  mrkve
  • 350g polohrubé mouky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 180g moučkového cukru
  • 2 vejce
  • 4 lžíce oleje
  • 300ml mléka
  • olej a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy

Mrkev si očistíme a na jemném struhadle nastrouháme.
Když máme nastrouháno, můžeme si dát předehřát troubu na 190°C.
K nastrouhané mrkvi přisypeme polohrubou mouku, prášek do pečiva, skořici a moučkový cukr. Vše pěkně promícháme, ať se nám prášek do pečiva rozptýlí v celé směsi.
Přidáme obě vejce, olej a mléko, a opět vše pořádně promícháme.

Formu na koláč si vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou.
V tuto chvíli by měla být trouba už krásně vyhřátá, takže těsto přelijeme z mísy do formy, a uložíme do trouby.
Pečeme při 190°C cca 30 minut, pak formu pootočíme, ať se nám koláč upeče pokud možno ze všech stran hezky rovnoměrně, a pečeme dalších cca 30 minut.
Že je koláč hotový poznáme například tak, že do něj píchneme špejlí, a po vyndání na ní nezůstane přilnuté těsto.

No a je hotovo.
Hotový koláč nechte vychladnout, a pochutnejte si.

CzechEnglishFilipinoSpanish
%d bloggers like this:

Tyto stránky používají cookies. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Pro pokračování prohlížení stránek prosím klikněte na tlačítko "Přijímám". více informací

Cookies jsou drobné textové soubory ukládané do vašeho počítače. Ukládá je internetový prohlížeč na žádost jednotlivých webových stránek, které si prohlížíte. Webové stránky si mohou zpětně vyžádat obsah souboru. Podle něj poznají, které stránky jste dříve navštívili, jestli máte něco v košíku nebo jestli jste přihlášeni. Cookies jsou nutné pro správné fungování většiny stránek na internetu.

Zavřít