MakroKlid - recept - rybízové ovocné plátky
AktualityDomácí výrobaRecepty

Rybízové ovocné plátky

Zdravého zobání není nikdy dost.
Před lety, ještě na základní škole, jsem ochutnala vynikající ovocné plátky.
A teď jsem je konečně vyzkoušela sama připravit.
Je to snadné na přípravu a moc chutné.
Použila jsem červený rybíz, ale můžete použít i jiné ovoce pokud chcete.

Ingredience:

  • 200 g červeného rybízu
  • 3 lžíce medu

Troubu si předehřejeme na 80°C.
Rybíz očistímerozmixujeme na kaši. Do vzniklé kašičky přidáme med, aby výsledek nebyl extra kyselý.
Pečící plech vyložíme pečícím papírem, který pomažeme tenounkou vrstvou oleje, nebo postříkáme tukem, aby šly ve finále plátky od papíru odlepit.
Na takto připravený pečící papír pak nakydáme připravenou rybízovou kašičku, a krásně ji rozetřeme do tenké vrstvy.
Takhle připravenou dobrotu pak vysoušíme v troubě při 80°C zhruba 3-4 hodiny.
Ve finále by měla být tahle ovocná placička pevná, nelepkavá a ohebná.
Když je tak, jak si představujeme, vyndáme plech z trouby a ještě teplou placičku porcujeme nožem nebo nůžkami na proužky nebo čtverečky.
Proužky můžeme také nechat přilíplé na pečícím papíru a stočit je do ruličky, takže mají takový jakoby ochranný obal.
Je to skvělá svačinka, která hravě nahradí zobání typu kyselých rybiček…

Tyto stránky používají cookies. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Pro pokračování prohlížení stránek prosím klikněte na tlačítko "Přijímám". více informací

Cookies jsou drobné textové soubory ukládané do vašeho počítače. Ukládá je internetový prohlížeč na žádost jednotlivých webových stránek, které si prohlížíte. Webové stránky si mohou zpětně vyžádat obsah souboru. Podle něj poznají, které stránky jste dříve navštívili, jestli máte něco v košíku nebo jestli jste přihlášeni. Cookies jsou nutné pro správné fungování většiny stránek na internetu.

Zavřít