Zdravého zobání není nikdy dost.
Před lety, ještě na základní škole, jsem ochutnala vynikající ovocné plátky.
A teď jsem je konečně vyzkoušela sama připravit.
Je to snadné na přípravu a moc chutné.
Použila jsem červený rybíz, ale můžete použít i jiné ovoce pokud chcete.
Ingredience:
- 200 g červeného rybízu
- 3 lžíce medu
Troubu si předehřejeme na 80°C.
Rybíz očistíme a rozmixujeme na kaši. Do vzniklé kašičky přidáme med, aby výsledek nebyl extra kyselý.
Pečící plech vyložíme pečícím papírem, který pomažeme tenounkou vrstvou oleje, nebo postříkáme tukem, aby šly ve finále plátky od papíru odlepit.
Na takto připravený pečící papír pak nakydáme připravenou rybízovou kašičku, a krásně ji rozetřeme do tenké vrstvy.
Takhle připravenou dobrotu pak vysoušíme v troubě při 80°C zhruba 3-4 hodiny.
Ve finále by měla být tahle ovocná placička pevná, nelepkavá a ohebná.
Když je tak, jak si představujeme, vyndáme plech z trouby a ještě teplou placičku porcujeme nožem nebo nůžkami na proužky nebo čtverečky.
Proužky můžeme také nechat přilíplé na pečícím papíru a stočit je do ruličky, takže mají takový jakoby ochranný obal.
Je to skvělá svačinka, která hravě nahradí zobání typu kyselých rybiček…