Tyčinky nebo sušenky z listového těsta jsem dělala už nesčetněkrát.
Nedávno jsem ale narazila na trochu jiný recept na takové tyčky, a tak jsem ho hned vyzkoušela, a rovnou vymyslela další.
Takže tady máte hned dva recepty na slané i sladké tyčinky z listového těsta.
Slané pikantní tyčky:
- 1 balení listového těsta
- 6 lžic olivového oleje
- větší hrst nasekaných bylinek (bazalka, pažitka, šnitlik…)
- nadrcené chilli
- sůl
Sladké tyčky:
- 1 balení listového těsta
- 6 lžíce olivového oleje
- 2-3 lžíce medu
- 2-3 lžičky skořice
- špetka soli
V obou případech postupujeme stejně.
Troubu předehřejeme na 200°C.
Listové těsto si rozválíme na tenký plát, a zbylé ingredience pořádně promícháme.
Rozválené těsto směsí potřeme, a pak ho nakrájíme na plátky široké zhruba 1 – 2 cm, a dlouhé třeba 10 – 15 cm.
Jednotlivé plátky stočíme do spirály a klademe na pečícím papírem vyložený plech.
Pokud nás nebaví dělat spirály, můžeme udělat šneky, nebo jen placičky nebo kolečka nebo trojúhelníčky nebo cokoliv jiného…
Pokud nám mazací směs ještě zbyla, jednotlivé spirálky (nebo prostě to, co jsme vytvořili) ještě potřeme, nebo je potřeme jen olejem nebo vajíčkem.
Pečeme při 200°C zhruba 15 minut.
Dobrou chuť.