Zkoušíte rádi čas od času něco trochu netradičního?
Nebojíte se experimentovat v kuchyni?
Máte rádi trochu exotické kombinace?
Tak si zkuste parádně snadné zeleninové kari s červenou čočkou.
Je to lahoda.
Ingredience:
- 20 g kokosového oleje
- 2 lžíce kari pasty (třeba zelené, cca 40 g)
- 1 cibule (cca 60 g)
- 3 střední mrkve (cca 220 g)
- 3 střední brambory (cca 290 g)
- 4 růžičky brokolice (cca 120 g)
- 100 g červené čočky
- 1/2 konzervy nasekaných rajčat
- 1/2 konzervy kokosového mléka
- 2 dcl vývaru (zeleninového)
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 1/2 lžičky kurkumy
- 1 lžička kmínu
- 1/4 lžičky soli
Výhoda tohohle receptu je, že rozhodně nezašpiníme moc nádobí. Vlastně se to celé dělá v jednom hrnci, respektive v jedné pánvi s vysokým okrajem.
Na kokosovém oleji si necháme zesklovatět na jemno nakrájenou cibuli.
Přidáme na půlkolečka nakrájenou mrkev, a na podobně velké kousky nakrájené brambory, a trochu opečeme.
Přihodíme kari pastu, kterou rozpatláme mezi kousky zeleniny a necháme ji trochu opražit. Doporučené dvě lžíce zelené kari pasty jsou pro normální lidi, kteří nejsou zvyklí na peklo v puse. Pokud jste odvážnější, naperte si tam třeba čtyři…
Pak přidáme rajčata z konzerv, kokosové mléko z konzervy a vývar.
Přihodíme červenou čočku (nevařenou), pořádně promícháme a necháme několik minu krásně bublat.
Po zhruba 15 minutách přihodíme na kousky rozebranou brokolici, a tak asi ještě 5 minut povaříme.
Hotové super rychlé zeleninové kari s červenou čočkou podáváme samotné, s rýží, chlebovými plackami, nebo s tím, na co máme zrovna chuť.