MakroKlid - recept - zelné placky
AktualityDomácí výrobaRecepty

Zelné placky

Miluju zeleninové placky, zejména bramboráky.
Ale upřímně, koho baví strouhat brambory?
Tak přicházím s receptem na vynikající zelné placky, které moc doporučuji.
Dají se jít jen tak samotné nebo jako příloha. Volba je na vás.

 

Ingredience

  • 500 g kysaného zelí
  • 200 g brambor
  • 1 menší cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • cca 5 lžic hladké mouky
  • drcený kmín, majoránka, pepř, sůl
  • olej / sádlo na smažení

Z kysaného zelí si odlijeme šťávu do skleničky, a pořádně ho vymačkáme. Pak zelí nakrájíme na menší kousky a hodíme do mísy.
Syrové brambory nahrubo nastrouháme a přihodíme k zelí.
Přidáme také na malé kousky nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek, i vejce.
Směs ochutíme kořením. Já dala lžičku kmínu, dvě lžičky majoránky, čtvrt lžičky soli i pepře.
Vše pořádně promícháme. Nakonec směs doladíme moukou, a pokud se nám zdá moc suchá, vlijeme po troškách šťávu ze zelí.
Placky pak smažíme na oleji nebo na sádle stejně jako třeba bramboráky.

Tyto stránky používají cookies. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Pro pokračování prohlížení stránek prosím klikněte na tlačítko "Přijímám". více informací

Cookies jsou drobné textové soubory ukládané do vašeho počítače. Ukládá je internetový prohlížeč na žádost jednotlivých webových stránek, které si prohlížíte. Webové stránky si mohou zpětně vyžádat obsah souboru. Podle něj poznají, které stránky jste dříve navštívili, jestli máte něco v košíku nebo jestli jste přihlášeni. Cookies jsou nutné pro správné fungování většiny stránek na internetu.

Zavřít